5 cara jaga kesan regangan1.         Rutin jaga kulit
Langkah utama dalam mengelakkan kesan regangan menjadi buruk ialah mendisiplinkan diri dengan melakukan rutin penjagaan kulit. Lakukan rutin yang ringkas untuk diamalkan setiap hari bagi mendapatkan hasil yang efektif seperti menyapu losyen setiap hari selepas mandi.
2.        Jaga berat badan
Pertambahan berat badan ketika hamil adalah normal. Namun, pastikan peningkatannya mengikut saranan yang telah ditetapkan oleh doktor. Pertambahan yang mendadak boleh menyebabkan kulit meregang dan meninggalkan kesan buruk berkekalan.
3.        Hidratkan kulit
Kulit yang sentiasa hidrat ketika hamil adalah kunci utama kulit yang cantik. Memandangkan ketika hamil kulit berubah menjadi lebih sensitive, jadi minum air mencukupi di samping sentiasa menyapu losyen bagi memastikan ia kekal lembap sepanjang masa.
4.        Urutan
Amalan ini sangat baik untuk membantu anda menjaga kesan regangan kulit. Gunakan berus badan atau sarung tangan lembut ketika mandi dan urutlah bahagian yang bermasalah.
5.        Amalan pemakan yang sihat
Dengan memakan makanan yang kaya khasiat disamping pengambilan vitamin, kulit anda akan kekal cantik dan sihat.
Vitamin Shaklee dapat membantu ibu-ibu mengandung dalam memastikan badan sentiasa cergas dan sihat sepanjang masa.
“I LOVE VITAMIN SHAKLEE”

Jika anda berminat untuk mencuba vitamin Shaklee boleh hubungi saya di talian 012-6543184 (call / sms – Fazlina) atau email fazlinatun@gmail.com

No comments:

Post a Comment