Alfalfa


Alfalfa atau “Lucerne” , diketahui sejak dahulu kala lagi sebagai makanan baik untuk ternakan. Orang-orang Arab membuatnya terkenal dan menamakan “Al-Fal-fa” bermaksud “Bapa Semua Makanan”. Sejenis tumbuhan kekacang (legume) berakar panjang yang boleh bidup lama, akar tunjang alfalfa pernah direkodkan menjalar sedalam 25-30 kaki dalam tanah. Tetapi biasanya ia hanya sedalam 2-3 kaki. Akar-akar yang dalam ini menyerap zat makanan di dalam tanah ke daun-daun.

Apa istimewanya Alfalfa Shaklee
Raja segala tumbuhan, membantu meningkatkan system imunisasi, mengandungi kalsium dan bagi ibu-ibu yang menyusu ia sangat membantu mempercepatkan penghasilan susu ibu. Selain itu Alfalfa mempunyai kelebihan dalam mengurangkan keradangan sakit (resdung) itu sendiri. Ianya kaya dengan sumber klorofil dan membantu mengurangkan keradangan terutamanya akibat dari eczema, redung (sinus), alergi dan gegata. Walaubagaimanapun mereka yang mengidap penyakit SLE tidak digalakkan mengambil Alfalfa sebagai supplement mereka.“I  LOVE  VITAMIN  SHAKLEE”

Jika anda berminat untuk mencuba vitamin Shaklee boleh hubungi saya di talian 012-6543184 (call / sms – Fazlina) atau email fazlinatun@gmail.com

No comments:

Post a Comment