Diet boleh tingkatkan imun anak anda. KETAHUI CARANYA.
Untuk mencegah daripada masalah kesihatan anak, amalan diet yang betul dapat membantu meningkatkan system daya imun anak. Ikuti panduan seperti berikut:

v  Minum Air
Galakkan anak anda untuk minum air putih. Ini kerana badan manusia memerlukan 70% air untuk memastikan kelancaran system saraf badan. Ia termasuk juga kelancaran pembuangan air besar.

v  Buah-buahan dan sayur-sayuran segar
Anugerah alam semulajadi yang mengandungi banyak vitamin C dan antioksida yang boleh menggalakkan imun anak anda.

v  Makan ikan
Sudah berabad-abad lamanya ramai ibu bapa memberikan anak mereka ikan setiap hari. Namun mereka menyedari keperluan sebenarnya, apa yang mereka tahu ia mampu memberikan perlindungan kesihatan kepada anak-anak mereka. Kini kita sudah tahu bahawa ikan segar atau dibekukan seperti salmon dan ikan tenggiri yang mengandungi Omega 3 lemak. Ia boleh merangsang system imun.

v  Makan jenis berbiji
Bunga matahari dan labu adalah antara makanan jenis berbiji yang sangat baik untuk nutrien anak anda. Jika anak anda seorang yang cerewet makan, taburkan serbuk makanan jenis biji ini ke atas makanannya.

v  Makanan tambahan
Minyak ikan, vitamin C dan vitamin D sama ada dalam bentuk tablet dan kapsul untuk memastikan kesihatan dan diet yang seimbang untuk anak anda. Ia penting untuk memastikan anak anda tidak mengalami sebarang jangkitan.
Di sini, Shaklee menyediakan vitamin yang TERBAIK untuk anak kesayangan anda. Mulakan dengan Meal Shakes, Omega Guard, Chewable Vita-C dan Vita-Lea for Children untuk mendapat kesihatan yang baik sepanjang masa.

Anak Sihat, Ibu Gembira… I   LOVE    MAMA

Jika anda berminat untuk mencuba vitamin Shaklee boleh hubungi saya di talian 012-6543184 (call / sms – Fazlina) atau email fazlinatun@gmail.com

No comments:

Post a Comment