Gaya hidup yang sangat sibuk


Jadual harian kita yang sangat sibuk juga boleh menjadi penghapus zat makanan. Disebabkan terlalu ingin menjimatkan masa, maka ramai yang cenderung sering makan makanan segera, makan tidak mengikut masa atau meninggalkan waktu makan.
Kebanyakan makanan segera mempunyai kalori yang terlalu tinggi, terlalu banyak garam, lemak atau gula, dan tidak cukup vitamin, mineral dan serat. Amat sukar mendapat vitamin A, C dan serat yang cukup dalam makanan segera yang lazim. Berdiet dan meninggalkan waktu makan adalah penghapus zat makanan yang sangat berkesan malah, meninggalkan sarapan dikaitkan dengan pengambilan vitamin C, B, zat besi dan kalsium yang berkurangan.
Secara ringkasnya, 5 sebab utama mengapa diet kekurangan zat ialah:
§  TIDAK SUKA kepada kumpulan makanan tertentu

§  DIET KHUSUS, mengurangkan diet atau sebaliknya

§  PEMILIHAN MAKANAN YANG SALAH kerana lebih mengutamakan rasa daripada nilai zat dan sering kekurangan jenis makanan

§  TABIAT MAKAN YANG BURUK, misalnya meninggalkan waktu makan

§  BERTAMBAHNYA KEGIATAN MAKAN DI LUAR RUMAH

Dengan perkataan lain, sebab-sebab utama kepada kekurangan zat bukannya kerana penyediaan dan kekurangan makanan, tetapi pemilihan yang dibuat oleh seseorang itu terhadap makanan yang dimakannya.
Oleh itu, lengkapkan diet anda dengan makanan tambahan dari Shaklee.
Saya syorkan Family Wellness Set untuk anda yang sangat sibuk dimana terdiri daripada:
v Vita-Lea Iron Formula
v B-Complex
v Sustained Release Vita-C 500mg
v ESP Soy Protein Isolate Powder
 “I  LOVE  VITAMIN  SHAKLEE”

Jika anda berminat untuk mencuba vitamin Shaklee boleh hubungi saya di talian 012-6543184 (call / sms – Fazlina) atau email fazlinatun@gmail.com
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

No comments:

Post a Comment