Kanak-kanak dan diet seimbang?Kedua-duanya kelihatan tidak seiringan langsung! Ibu bapa tahu kanak-kanak cenderung melakukan perkara yang bertentangan dengan apa yang disuruh. Mereka cenderung untuk memilik makanan gula-gula, makanan bergula dengan sedikit atau tiada nilai pemakanan. Anggapan salah bahawa “semua makanan yang menyihatkan mempunyai rasa tidak sedap” mendorong kanak-kanak untuk memilih makanan yang mengandungi zat makanan yang rendah ini. Ini disertai dengan tabiat makan yang buruk, tidak menggemari sesetengah makanan berzat, penyimpanan, pemprosesan dan penyediaan makanan yang tidak sempurna, semunya membayangkan potensi kemusnahan diet seimbang anak-anak anda.

Untungnya, ia bergantung kepada anda untuk menguruskan diet anak-anak anda. Ini kerana, pemakanan yang baik benar-benar penting untuk pertumbuhan dan perkembangan yang sempurna. Apabila kanak-kanak membesar, ibu bapa perlu mengenalpasti keperluan zat makanan istimewa anak-anak mereka, terutamanya bagi yang terlibat dalam perkembangan tulang, gigi dan mata yang baik.

Untuk mencegah berlakunya kekurangan vitamin tanpa disedari, adalah bijak untuk menambah diet anak-anak anda dengan vitamin-vitamin tambahan. Chewable Vita-C menyediakan kuantiti vitamin dan besi yang cukup banyak dan diformulakan untuk memenuhi keperluan diet anak-anak anda. Ia mempunyai rasa sitrus yang sebenar. Tablet boleh kunyah ini menyediakan vitamin dan mineral yang diperlukan oleh anak-anak anda untuk membesar dan mengawal tubuh mereka.

Dan kemudian anda tidak perlu terlalu risau tentang makanan yang mereka makan apabila anda tidak mengawasi mereka!

Anak Sihat, Ibu GembiraI   LOVE    MAMA

Jika anda berminat untuk mencuba vitamin Shaklee boleh hubungi saya di talian 012-6543184 (call / sms – Fazlina) atau email fazlinatun@gmail.com
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

No comments:

Post a Comment