Keperluan pemakanan wanita hamil dan menyusu anak
Wanita yang mengandung mempunyai tanggungjawab yang besar. Dia mesti pastikan pemakanannya cukup untuk diri dan bayinya. Bayi-bayi yang dilahirkan oleh ibu-ibu yang mempunyai cukup pemakanan mempunyai peluang yang lebih baik untuk menikmati kesihatan yang baik semasa bulan-bulan pertama hidupnya. Terdapat bukti yang menunjukkan kekurangan satu atau lebih khasiat semasa peringkat awal mengandung boleh meningkatkan risiko jenis kecacatan tertentu semasa kelahiran.

“Makan untuk dua orang” tidak bererti makan dua kali ganda daripada biasa! Dianggarkan bahawa wanita mengandung perlukan purata tambahan 180 kalori sahaja sehari, manakala wanita yang menyusukan anak perlukan kira-kira 400 kalori tambahan sehari. Hakikat ini selain pilihan makanan yang tidak betul boleh menyukarkan wanita mengandung atau menyusukan anak mendapat semua khasiat yang diperlukan setiap hari dari pemakanannya.

Pemakanan tambahan dari Shaklee adalah satu cara yang selamat untuk seorang wanita yang mengandung atau menyusukan anak memperbaiki pengambilan vitamin dan mineralnya.
Saya mencadangkan set 3M untuk ibu menyusu yang terdiri daripada:
v Vita-Lea Iron Formula
v B-Complex
v Alfalfa Complex
v Sustained Release Vita-C 500mg
v ESP Soy Protein Isolate Powder
v Ostematrix
Manakala untuk set ibu mengandung trimester 1 yang terdiri daripada:
v Vita-Lea Iron Formula
v B-Complex
v Sustained Release Vita-C 500mg
v Ostematrix
Dan bagi trimester 2 dan 3 yang terdiri daripada:
v Vita-Lea Iron Formula
v B-Complex
v Sustained Release Vita-C 500mg
v Ostematrix
v OmegaGuard

  “I  LOVE  VITAMIN  SHAKLEE”

Jika anda berminat untuk mencuba vitamin Shaklee boleh hubungi saya di talian 012-6543184 (call / sms – Fazlina) atau email fazlinatun@gmail.com
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

No comments:

Post a Comment