Melihat anak anda membesarDengan memahami keperluan pemakanan anak anda, anda boleh menyediakan asas yang kukuh untuk si manja membesar dan berkembang.


Mulakan dengan susu ibu. Pemakanan yang betul perlu dimulakan sebaik sahaja bayi lahir. Susu ibu adalah makanan paling lengkap dan paling baik untuk bayi, kerana susu ibu dapat membekalkan segala nutrien yang diperlukan dalam jumlah yang betul. Susu ibu juga mengandungi antibodi yang melindungi bayi daripada jangkitan dan penyakit. Anda harus menyusukan bayi sebaik sahaja dia dilahirkan, sehingga usianya 6 bulan. Penyusuan ibu harus diteruskan walaupun setelah anda memperkenalkannya kepada makanan tambahan. Selapas 6 bulan, anda masih boleh terus menyusukan bayi sehingga usianya 2 tahun.
Selepas itu, perkenalkan makanan tambahan kepada anak anda. Apabila bayi bertambah besar, dia tidak boleh bergantung kepada susu ibu semata-mata untuk mendapatkan nutrien yang diperlukan. Makanan tambahan (separa pejal dan pejal) boleh diperkenalkan apabila bayi berusia antara 4 hingga 6 bulan.
Makanan yang anda berikan mestilah berkhasiat dan mengandungi segala nutrien yang diperlukan oleh si manja untuk membina tulang dan gigi yang kuat, serta otot yang sihat.
Oleh itu, para ibu-ibu di luar sana, lengkapkan diri anda dengan suppliment tambahan dari Shaklee bagi membekalkan khasiat kepada si manja anda dan dalam masa yang sama anda kekal sihat dan cergas sepanjang masa.
SUSU IBU… YANG TERBAIK BUAT BAYI DAN ANDA
“I LOVE MUMMY MILK”

Jika anda berminat untuk mencuba vitamin Shaklee boleh hubungi saya di talian 012-6543184 (call / sms – Fazlina) atau email fazlinatun@gmail.com

No comments:

Post a Comment