Nutrisi Awal dan Perkembangan Kognitif Dalam Kanak-KanakNutrisi merupakan salah satu faktor persekitaran utama yang memainkan peranan dalam menyediakan tenaga dan nutrisi penting yang diperlukan untuk menyokong perkembangan morfologi dan fungsi otak. Otak bayi anda berkembang dan bertumbuh pesat, sepanjang tiga trimester kehamilan dan ke zaman kanak-kanak. Malnutrisi ketika tempoh pertumbuhan otak yang cepat ini mungkin memberikan kesan yang sangat buruk ke atas perkembangan otak yang mungkin bersifat kekal dan tidak boleh diubah.
Tenaga untuk otak adalah glukosa. Bekalan glukosa membantu mengekalkan prestasi mental, terutamanya untuk tenpoh tugasan yang panjang lagi mencabar. Amaun nutrisi yang terlalu sedikit (kekurangan) atau terlalu banyak (berlebihan) boleh mempengaruhi perkembangan system saraf. Oleh kerana itu, hidangan makanan dengan kadar glisema yang lebih rendah adalah bermanfaat.
Anda boleh mencuba Shaklee Meal Shakes kerana ia merupakan makanan segera yang rendah lemak dan rendah glycemic. Ia juga mengandungi 19 vitamin utaman dan mineral tambahan. Sangat sesuai sebagai makanan tambahan untuk kanak-kanak yang sedang membesar.
Anak Sihat, Ibu Gembira… I   LOVE    MAMA

Jika anda berminat untuk mencuba vitamin Shaklee boleh hubungi saya di talian 012-6543184 (call / sms – Fazlina) atau email fazlinatun@gmail.com

No comments:

Post a Comment