Tekanan

Satu daripada bahaya kesihatan yang paling besar sebenarnya adalah sebahagian dari tekanan kehidupan seharian. Antara penyakit-penyakit yang dikaitkan dengan tekanan ialah tekanan darah tinggi, migrain, sakit jantung, sakit kepala, barah, alahan, asma dan kemurungan.

Tekanan datang dari banyak punca. Ia boleh jadi berbentuk psikologi disebabkan oleh kecemasan, kekecewaan dan kerungsingan harian. Ia boleh jadi berbentuk fisiologi, berpunca dari trauma atau kesakitan. Ia boleh juga berbentuk persekitaran, disebabkan oleh pencemaran, kebisingan, dan suhu, sama ada terlalu panas atau terlalu sejuk.
Pemakanan yang baik boleh mempengaruhi cara kita mengatasi tekanan, walau dari apa punca pun. Memakan makanan dari jenis yang salah secara berlebihan boleh meningkatkan kesan buruk dari tekanan-tekanan ini.

Dan bagi memastikan pengambilan vitamin dan mineral mencukupi, memakan pemakanan tambahan pelbagai vitamin mineral adalah elok sekali, sebagai bentuk jaminan pemakanan yang sempurna. Adalah baik juga untuk menggabungkan program senaman dalam cara hidup anda, kerana senaman boleh membantu anda untuk berehat, mempunyai lebih banyak tenaga untuk menjalankan aktiviti harian dan juga menangani tekanan dengan berkesan.
Saya mencadangkan B-Complex untuk anda kerana Vitamin B penting untuk keseluruhan fungsi tubuh yang baik sama ada daripada segi kesihatan jantung, sintesis DNA, menguruskan tekanan apatah lagi dalam membina tenaga metabolisme.
Shaklee B-Complex mengandungi kesemua 8 jenis Vitamin B yang diperlukan oleh tubuh anda bagi menggantikan nutrisi Vitamin B yang hilang untuk membantu menguatkan jantung, peparu dan organ-organ penting yang lain.
“I  LOVE  VITAMIN  SHAKLEE”

Jika anda berminat untuk mencuba vitamin Shaklee boleh hubungi saya di talian 012-6543184 (call / sms – Fazlina) atau email fazlinatun@gmail.com
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

No comments:

Post a Comment