Vitamin E


Vitamen E lebih dikenali sebagai vitamin perlu yang berfungsi sebagai pengantioksida yang penting. Dalam peranan ini, vitamin E membantu melindungi sel badan anda dari kerosakan oleh agen oksidatif dalam persekitaran.  Vitamin E bertindak meneutralkan sebatian reaktif ini dan menjadikannya tidak merbahaya. Vitamen E adalah perlu untuk mengelakkan pemecahan sel darah merah anda – sel yang membawa oksigen untuk badan anda.

Vitamin E semulajadi keluaran Shaklee sejenis antioksidan kuat yang boleh larut dalam lemak di mana ia menyokong kesihatan jantung, otak dan prostat di samping meningkatkan fungsi peparu, kolon dan keimunan. Satu kajian yang dijalankan oleh sekumpulan penyelidik di Universiti Tufts menunjukkan bahawa pengambilan vitamin E berupaya meningkatkan fungsi keimunan pada warga tua.

Satu kapsul gel lembut membekalkan :
·         400 IU vitamin E dari sumber semulajadi
·         10mcg selenium sebagai pelengkap bagi menyempurnakan aktiviti vitamin E
 “I  LOVE  VITAMIN  SHAKLEE”

Jika anda berminat untuk mencuba vitamin Shaklee boleh hubungi saya di talian 012-6543184 (call / sms – Fazlina) atau email fazlinatun@gmail.com
“These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease”

No comments:

Post a Comment