DIET? Bagaimana Mereka Melakukannya…


Makan lebih senam mesti lebih
Diet perlu diamalkan. Pengambilan makanan yang berlebihan akan memudaratkan kesihatan untuk jangka masa yang panjang. Tanpa mengira usia dan jantina, kita perlu melakukan senaman ringan pada bila-bila masa sekurang kurangnya tiga hari seminggu selama 30 minit tanpa henti.
Perlu bijak mengawal nafsu makan
Diet adalah satu jalan untuk menjaga pemakanan agar teratur dan sihat. Secara tidak langsung, pemakanan yang seimbang ini juga mempu membantu menyihatkan tubuh badan. Risiko untuk mendapat penyakit merbahaya seperti jantung dan diabetes pun dapat dikurangkan. Di zaman yang serba ‘sofistikated’ kebanyakkan rakyat Malaysia tidak tahu menjaga pemakanan dan mengawal had pengambilan makanan.
Amalkan dua perkara
Pertama, kurangkan makan nasi & makanan berlemak. Cuba amalkan makan roti yang ada bijirin bagi menggantikan nasi. Kedua, jangan lupa untuk lakukan senaman bagi keluarkan peluh sekurang-kurangnya 30 minit setiap hari. Paling baik ialah jogging atau berenang.
Elakkan mengambil jamu atau pil pelangsing
Bila sebut ‘DIET’ ramai diantara kita khususnya wanita salah faham. Jamu, pil diet, ubat-ubatan menguruskan badan dan bermacam lagi merupakan perkara yang terlintas di minda ramai wanita apabila perkatan ‘DIET’ disebutkan kepada mereka. Diet yang sebenarnya adalah pengambilan makanan yang sihat dan seimbang. Pengambilan pelbagai jenis makanan perlu ada bagi memastikan kesemua khasiat serta nutrisi yang berguna dapat diambil bagi memastikan badan menyerap segala khasiat-khasit tersebut.
Setiap wanita dan lelaki mengidamkan tubuh yang sihat, langsing dan rapi. Dengan Set Shaklee Shape-Up, anda dapat menikmati hidup baru yang hebat dengan menghilangkan lemak berlebihan.
Kebaikannya:
ü  Badan yang langsing dan rapi
ü  Nampak lebih anggun
ü  Rasa unggul
ü  Rasa lebih bertenaga
ü  Meningkatkan keyakinan diri
ü  Meningkatkan kesihatan secara menyeluruh
Set Shaklee Shape-Up terdiri daripada:
v  Cinch Shake Mix
v  Cinch Energy Tea Mix
v  Lecithin
v  Herb-Lax
“I  LOVE  VITAMIN  SHAKLEE”

Jika anda berminat untuk mencuba vitamin Shaklee boleh hubungi saya di talian 012-6543184 (call / sms – Fazlina) atau email fazlinatun@gmail.com
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

No comments:

Post a Comment