Hebatnya otak kita!


Sel otak manusia mampu ‘menyimpan’ lima kali ganda informasi dari yang terkandung di dalam ‘Encyclopedia Britannica’. Justeru, pengambilan makanan tinggi asid lemak Omega-3 adalah sangat penting dalam melindungi sel otak. Asid Omega-3 banyak terkandung di dalam ikan, kekacang dan bijian.
Shaklee memberikan anda OmegaGuard yang mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi. EPA menyihatkan jantung dan sendi anda manakala DHA pula penting bagi perkembangan dan fungsi-fungsi otak. Satu hidangan OmegaGuard menyediakan 990mg asid lemak omega 3.


Sekilas ……SIHAT   
*      Apa yang sering kita sampaikan kepada minda adalah penentu kepada minda yang sihat. Untuk itu, jangan sering mengungkapkan kata ‘stress’ kerana ia tidak baik untuk kesihatan emosi.
*      Bernafaslah dengan penuh berkualiti untuk ‘menggembirakan’ otak anda. Ini kerana otak akan menggunakan 20% daripada oksigen yang masuk ke dalam darah anda bagi menjamin fungsi minda untuk kekal fokus.
*      Bersahabatlah kerana menerusi persahabatan dapat membantu mengurangkan rasa tekanan dan kebimbangan yang anda hadapi.

“I  LOVE  VITAMIN  SHAKLEE”
Jika anda berminat untuk mencuba vitamin Shaklee boleh hubungi saya di talian 012-6543184 (call / sms – Fazlina) atau email fazlinatun@gmail.com
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

No comments:

Post a Comment